Blog

12.11.2013 08:14

Ako si vytvoriť vlastné Akvárium

Ako na to ?

Povieme Vám ako správne zaakladať akvárium, stačí si prečítať náš článok :

Krok 1:  kúpiť akvárium a základnú výbavu, ktorá zahrňuje:
filter,
osvetlenie
ohrievač vody

budeme potrebovať: štrk, kamene, rastliny

Krok 2 : Umietnenie Akvária :Akvárium by malo byť umiestnené na takom mieste, kde by naň nedopadalo priame slnečné svetlo (pod oknom), prípadne pri tepelnom zdroji (radiátor). Zabezpečte aby akvárium bolo na vodorovnej ploche (ak by bolo na šikmej ploche po čase by mohlo prasknúť)

Krok 3: Dno :Dno by malo byť tvorené zo štrku s priemerom 2-3 mm (ja osobne to mam ešte zmiešane s pieskom). Štrk pred umiestnením do akvária poriadne premyjeme vodou prípadne prevaríme (doporučujem prevariť). Pri vkladaní štrku do akvária musíme byť opatrný aby sme dno nepoškodili. Hrúbka štrku pri zadnej stene by nemala byť menšia ako 10 cm a pri prednej ako 6 cm. Je to z toho dôvodu aby sa mali rastliny kde zakoreniť. Do dna ešte môžeme zakomponovať rôzne kamene a drevo (samorasty)

Krok 4: Sadenie rastlín do akvária: Pred tým, ako začneme sadiť rastliny, do akvária nalejeme vodu do výšky približne 20-25 cm. Rastliny zbavíme zhnitých častí a korene skrátime na 1/3 ich dĺžky (to zabezpečí rast nových koreňov). Rastliny by sme mali sadiť systematicky aby sme v tom nemali chaos. Do zadných rohov sadíme rastliny vysoké s nízkymi nárokmi na svetlo. Do stredu zas rastliny s vysokými nárokmi na sveto. V strednej časti by sa mali nachádzať rastliny stredne vysokého vzrastu a vpredu rastliny nízkeho vzrastu. Rastliny sadíme opatrne aby sme ich nepoškodili. Do štrku dvoma prstami urobíme jamku asi o niečo hlbšiu ako korene rastliny. Vložíme rastlinu a prikryjeme štrkom. Medzi rastlinami dodržujeme odstup min 5-8 cm aby si rastliny navzájom nebránili v raste tak ako pod štrkom tak aj nad ním.

Krok 5: Po vysadení: Po vysadení všetkých rastlín opatrne dolejeme vodu, tak aby sme nevykorenili rastliny. Najlepšie je vodu nalievať cez hadicu prípadne na tanier, ktorý rozptýli prúd vody.

Krok 6: Tešiť sa o svoje akvárium :)

Akvárium - ako na to

08.11.2013 23:35

Horoskop na budúci týždeň

Od 11.11. 2013 - 17.11 2013

Ľudia narodení počas obdobia životnosti rybičky, budú mať v týchto dňoch zábavné dni, ktoré ich naplnia pozotívnou energiou a šťastím. Ich blízky stoja pri nich aj v komplikovanom čase a v práci sa neudeje nič, čo by im malo narobiť vrásky. Nebudú váhať zneužiť každý deň skorším odchodom domov a užiť si kultúrneho i spoločenského života. 

City : Veľmi dobre vedia, ako sa cíti ich milovaná láska, keď držia bobríka mlčanlivosti, tak preto to neustále robia. Musia dokázať zísť zo svojho piedestálu a občas urobiť prvý krok k uzmiereniu. 

Ďalšie horoskopy tu : diva.aktuality.sk/horoskop/

 

01.10.2013 08:27

Starostlivosť o Septaneon Imagia

O našu krásnu Septaneon Imagia sa treba starať s Láskou a pochopením. Tuu sú užitočné rady ako na to :) Z citového hľadiska je potrebné venovať jej plnú pozornosť ako to býva u domácich miláčikov. A teda rozprávať sa s ňou, nezabudnúť jej dať nejaké tie omrvinky a hlavne okysličiť jej vodu v Akváriu.
             
Treba vedieť :  

Dĺžka života Septaneon Imagie - je stredneveľká, v akváriách sa dožíva len 4 roky vo voľnej prírode to je až cca 8 rokov

Doporúčaný počet Septaneon Imagie - doporučuje sa chovať v skupinách s minimálnym počtom 10 a viac rybiek v jednom akváriu. Ak je chovaná v menšom množstve, tak sa Septaneon Imagie združujú predovšetkým v dolnej časti akvária. 

Kŕmenie - potravou Septaneon Imagie sú nitenky, pakomáre, larvy tzv. patentky, veľmi vhodné sú živé alebo mrazené buchanky, suché vločkové krmivo a hlávkový šalát. Krmije najlepšie malo a radšej častejšie. 

Starostlivosť o Septaneon imagia

Pohlavie - žiarivý pruh je u samičky prehnutejší, u samčeka má priamejší tvat. Samčekovia sú takí štíhlejší, samičky majú zaguľatené bruška. Pohlavné rozdiely sú zreteľné v 2-3 mesiaci .

Odchov -  vyliahne sa za 22-26 hodín a piaty deň sa začne rozplavovať. Po rozplávaní je nutné krmiť jemnou živou potravou. Ako prvá potrava sú vhodné trepky za ďalších 2 - 3 dní čerstve vyhlihle, buchanky a žabronožky soľné. Ako náhrada môže slúžiť natvrdo uvarený vaječný žĺtok potlačený čajovým sitkom alebo umelé krmivo pre malé rybičky. Je veľmi dôležité sa starať očistotu vody v nádrži a zbytky potravy čo najprv vyčistiť. Vývojová voda je 6,6 pJ o teplote 23 až 24 °C.  Po uplynutí 6-7 dní je možné začať s pridávaním vodovodnej vody, každý deň avšak len malé množstvo vody.

Znášanlivosť - veľmi znášanlivá rybka Septaneon Imagia, vhodná do väčšiny typov spoločenských nádrží.

Charakteristika - veľmi rozšírená mierumilovná rybka Septaneon Imagia, jedna z najobľúbenejších rybičiek medzi akvaristikymi. Na boku má žiarivý pruh od hlavy až po ocas. Na tých pásoch sú drobné čiastočky, ktoré odrážajú svetlo podobne ako reflexná páska na bunde. Pozor na množstv dusitanu vo vode. Miluju husto obsadené akvária, ktorá nesmie byť príliš osvetlená. 

Ďalšie informácie ako sa starať o rybičky :

 www.kamaradky-osek.estranky.cz/clanky/jak-se-starat-o-rybicky_/jak-se-starat-o-rybicky.html

Kontakt

Imagia Septaneon

imagiaseptaneon@gmail.com

Obzvlášť ďaleko v prímorských oblastiach

Volajte ak sa naozaj na to cítite

Vyhľadávanie

© 2013 /2014 web stránka na školské účely - Žofajová 1612B

Tvorba web stránok zdarmaWebnode